Header Salsa Blog

urda pentru muschi :)

  • goats-cheese-salad

    zice Menci (si Menci stie multe):
    "Urda este un produs valoros deoarece nu contine aproape deloc CAZEINA (cazeina este proteina majoritara in lapte, care nu poate fi digerata corect de tubul digestiv al omului). In schimb, proteinele serice din urda sunt bogate in aminoacizi hepatoprotectori, cu sulf, si se digera usor. De asemenea, proteinele din urda contin aminoacizi formatori de fibra musculara, crescand masa negrasa a corpului, marind in acest fel arderile si prevenind supraponderabilitatea si obezitatea. Urda are si o cantitate mai mica de grasimi, acceptabila si din punctul de vedere al aportului caloric si efectului mai scazut de ingrasare."
    "Adevarul despre alimentatia romanilor" Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi

    cel mai bine e sa iei de la piata, pe gustate, urda adevarata, proaspata, nu cantitati mari pentru ca se strica foarte repede. Nu merge pastrata la congelator - am incercat, dar poti sa o freci cu putina sare, imediat ce ai luat-o de la piata, o pui intr-un borcan de sticla - il inchizi bine - asa te tine si cateva saptamani.

    June 25, 2014

    salsafit

  • Leave a Reply