Header Salsa Blog

Despre noi

Sala de fitness si aerobic Salsafit Gym de la Unirea a fost initial o scoala de dansuri latino.

Planul era sa le impartasim si altor oameni din bucuria dansului. Dar, asa cum se intampla cu planurile care nu sunt sa fie, cred ca l-am facut pe Dumnezeu sa rada foarte tare si sa spuna: «… am ceva mai bun pentru voi ». La cateva luni de cand incepusem sa predam salsa, s-a inchis sala pe care o subinchiriam cu ora si a trebuit sa hotaram repede ce facem mai departe : luam un spatiu doar al nostru (tot la Unirea - Magazinul Unirea Shopping Center, dar la alt etaj) – cu toate costurile si riscurile financiare implicate, sau stam acasa. In conditiile unei perioade de criza economica profunda … am luat spatiul, bineinteles, si am inceput sa facem tot felul de antrenamente de grup pentru fete.

In cateva luni ni s-a rupt de mai multe ori sufletul de baietii care cautau o sala de fitness si bodybuilding in zona Unirii dar chiar nu ne imaginam ca am putea face si asa ceva, asa ca a fost nevoie de inca o diversiune : dupa aproape un an, am mai luat un spatiu – tot in Magazinul Unirea, tot pentru aerobic si dans - credeam noi. S-a dovedit prea mult pentru aerobic si atunci am facut in noul spatiu ceea ce trebuia sa facem: o sala de fitness si bodybuilding cu aparate – mai ales pentru baieti, de data asta (sala de fitness la care vin, totusi, si surprinzator de multe fete).

Acum Salsafit Gym e un centru de fitness (aerobic, fitness, ping-pong, sauna si, in curand, masaj) si ramanem deschisi pentru orice lucru bun va mai aparea legat de sport si sanatate.

Nu e ce credeam noi ca vom realiza, dar si FITNESS-ul tot miscare e, tot endorfine, sanatate, destindere, se face de placere, unii chiar cu pasiune, avand o mare asemanare cu dansul: daca vrei rezultate iti trebuie multa ambitie si munca, dar si o diferenta majora: DANSUL e arta – e intuitiv, daca esti un talent il prinzi rapid - il « furi », si poti sa te misti fix asa cum iti vine – nu exista greseala. Atata, numai, sa-ti faca placere si sa nu-ti rupi gatul - in cazul in care o dai pe acrobatii (indepartandu-te, de fapt, de dans). FITNESS-ul e stiinta si nu se face dupa ureche - nu te poti baza pe ce banuiesti tu ca ar trebui sa faci sau pe ce iti vine sa faci in sala. In cazul antrenamentelor de grup (aerobic, pilates, zumba, etc.), ai un antrenor care conduce intreaga clasa – trebuie doar sa fii atent(a) la postura si la explicatiile antrenorului. In cazul lucrului individual la aparate (cu greutati) trebuie sa dedici timp si studiu sau iti trebuie indrumare din partea unui antrenor ca sa nu repeti greseli devenite deja clasice si sa-ti faci mai mult rau decat bine, mai ales daca ai/ ai avut deja probleme de sanatate. Vorbeste si cu noi, spune-ne ce-ti doresti sa obtii pe partea fizica, spune-ne daca ai orice probleme de sanatate si vom gasi impreuna solutia cea mai buna pentru tine. Vei vedea ca rezultatele merita efortul, timpul si banii.

Prin fitness iti poti remodela corpul asa cum iti doresti. Avem nevoie de asta, intr-o lume in care aspectul fizic e din ce in ce mai important – atat ca frumusete cat si pentru tot ce spune corpul tau despre tine, despre cat de tanar ti-e sufletul, despre cat de dinamic esti si flexibil, despre cat de puternic esti si ambitios. Si asta conteaza si la angajare, si la mentinerea jobului, si in club si pe plaja. Toti am vrea sa aratam bine, sa fim atragatori si energici dar majoritatea raman la stadiul de dorinta si la celebrul « de luni/de luna viitoare/din ianuarie, m-apuc de sport» sau multi incep un program de fitness si abandoneaza. E pacat ! Dar, asta e - pana la urma, tot selectie naturala se numeste!

Din tot planul nostru de la inceput am pastrat spiritul « salsa » : deschiderea catre oameni si nou, increderea, dragostea pentru miscare si voia buna - si asta veti gasi la prietenii de la receptie, la clientii nostri si la instructori – oameni deosebiti, prietenosi, pasionati de sport, care vin la sala, majoritatea, dupa serviciu, ca sa ii motiveze si sa ii pregateasca si pe altii, vorba aia : ca sa fie bine …


... si am invatat sa nu ne mai suparam daca nu ne ies planurile exact asa cum le-am gandit noi initial ...

Mirela Salistean
Instructor certificat de dans si aerobic